Start Financieel Gezondheid Mentaal Allergie Vervoer Links Contact

Financieel

Autoverzekeren? hier de tips!

Zit jij juridisch recht?

Zo bespaar je op jouw hypotheek!

verzekering omlaag

Voordelig Lenen

Is een tandarts verzekering nodig?

Financieel: De Tandartsverzekering

Veel mensen hebben een tandartsverzekering en denken dat ze daarmee goed afgedekt zijn voor problemen aan hun tanden, ze betalen immers een hoop!

Een tandartsverzekering is vaak moeilijk te combineren met grote tandarts uitgaven. Sta hier even bij stil en neem de volgende zaken in gedachten:

De premie voor een tandartsverzekering is fors. Voor een jaarlijkse maximale uitkering van 1000 euro betaal je meestal rond de 450 euro preimie per jaar.Dus als je een keer per 2 jaar 1000 euro claimt speel je ongeveer gelijk. 

Alle tandarts verzekeringen hebben een maximumbedrag aan wat ze uitkeren. Bij bijna alle verzekeringen ligt dit iets boven de 1000 euro. Boven dat bedrag is het zelf dokken. Wat uiteraard aardig op kan lopen als je 10000 euro moet betalen voor 6 implantaten.

Mocht je toch een tandartsverzekering hebben en je wilt naar het buitenland is het verstandig om vooraf schriftelijk toestemming te vragen aan je verzekering. Het is niet vanzelfsprekend dat verzekeringen in het buitenland uitkeren. Of beter gezegd reken er niet op dat je vezekering in het buitenland uit gaat keren.

Mensen zoals ik die een gezond gebit hebben om een tweetal zwakken tanden na, moeten ook even stilstaan bij een verzekering. Neem je een goedkope verzekering, haal je het er vaak nog niet uit. Jaarlijks ben je aan controle en tandsteen 50 a 60 euro kwijt. Je betaald meestal 100 euro per jaar aan premie. Mocht je wat hebben (gaatje, of wortelkanaalbehandeling) zijn er vaak voorwaarden die het zo maken dat je maar gedeeltelijk een vergoeding krijgt. Voor dure ingrepen zoals mijn kronen is de verzekering een kleine korrel zand!


Denk goed na over een tandartsverzekering, lees de voorwaarden goed en kijk wat er wordt vergoed!

Koop hier:
- Allergie producten
- Eiwitpoeders
- Lichttherapie lampen

 Disclaimer Privacy