Start Financieel Gezondheid Mentaal Allergie Vervoer Links Contact

Gezondheid

Hoe gezond is afvallen?

De citroensapkuur, het geheim!

Eet jij Goed?

Tandarts in het buitenland?

Buitenlandse tandarts handig?

Voor wat naar een buitenlandse tandarts

Je kan om een aantal redenen een buitenlandse tandarts bezoeken. Hier staan de belangrijkste!

  • De financieen.Buitenlandse tandartsen zijn (veel) goedkoper dan Nederlandse tandartsen. Een tandarts verzekering is vaak niet afdoende!
  • Verder wil je misschien meteen geholpen worden en is dit niet mogelijk bij je huidige tandarts.
  • Second opinion. Misschien dat een buitenlandse tandarts anders tegen zaken aankijkt. of misschien kan je het niet vinden met je huidige tandarts.

Ik heb toen ik ongeveer 8 jaar oud was 2 voortanden uit mijn mond gevallen tijdens het fietsen. Toen ik 18 was kreeg ik een stift tanden, eentje boven en eentje onder. Die van onder zit nog steeds (nu ben ik 30) die aan de bovenkant is om de twee jaar los gegaan en vastgezet. Op een gegeven moment kan dat niet meer en dan is het brug of implantaat.


Vaak gaan mensen dus ook naar de buitenlandse tandarts voor kronen of implantaten. Het reizen naar het buitenland kost veel geld en tijd, het is dus niet aan te raden om voor een kleine tandarts ingreep naar het buitenland naar de tandarts te gaan! Kronen en implantaten kunnen in de tien duizenden euro’s lopen, die je vaak zelf moet betalen. Een reisje naar het buitenland haal je er dan al snel uit!
In Nederland zijn er tandartsen te weinig, daarom zijn er vaak wachtlijsten om je bijvoorbeeld in te schrijven bij een tandarts.

Als je eigen tandarts implantaten zet kan je misschien snel terecht maar niet elke tandarts zet implantaten, als je doorverwezen moet worden, kan je rekenen op een wachttijd van 2 a 3 maanden. Dit is niet erg als je oude (echte) tanden nog goed functioneren maar het is vervelend als je tand(en) eruit liggen zoals bij mij het geval was.

Koop hier:
- Allergie producten
- Eiwitpoeders
- Lichttherapie lampen

 Disclaimer Privacy