Start Financieel Gezondheid Mentaal Allergie Vervoer Links Contact

Vervoer

Reis je op de juiste manier?

Carpoolen, handig?

Met de scooter, zo gek nog niet

Flexibele werktijden uit de sleur?

Vervoer, hoe is jouw reisgedrag?

Bijna iedereen maakt dagelijks wel gebruik van een vorm van vervoer! Of je nou 3 uur in de trein zit of loopt naar de supermarkt op de hoek, het is allemaal vervoer!

Veel mensen ervaren de meeste problemen met vervoer met de auto of met het openbaar vervoer. Bij de auto zijn het natuurlijk de files en bij het openbaar vervoer het overstappen en de vertragingen.  Ook is parkeren en de informatie hierover niet altijd makkelijk terug te vinden. Uitgebreide parkeerinformatie en tips hoe u kunt besparen op het parkeren en alle parkeermogelijkheden in alle grote steden vindt je op de site over Parkeren.

In eerste instantie lijkt het alsof je weinig kan doen aan het ongemak wat je van het vervoer ervaart, maar op deze site staan een aantal tips! Dus lees verder hoe je het vervoer prettiger kunt maken!

Is bepaald vervoer nodig, is de vraag die je jezelf moet stellen als het gaat over vervoer! Niet meteen Ja antwoorden, maar gun jezelf de ruimte anders te kijken naar je vervoers gedrag!

Hoe meer je vervoer gebruikt hoe meer hinder je ervan kan ondervinden. Vervoer je jezelf elke dag 3 uur in een auto of met de trein naar je werk zal je meer zorgen ervaren als dat je een kwartier op de fiets zit.  

Vaak reizen mensen ver voor familie, werk of vakantie. Ga bij jezelf na of je echt zoveel wilt reizen, zijn de zorgen het je waard?

  • Familie. Het kan zijn dat je familie verspreidt woont, hier doe je in principe weinig aan. Je kan natuurlijk verhuizen, maar dat brengt vaak weer ander vervoer met zich mee.
  • Werk. Vraag jezelf af of die baan ver van je huis het vervoer waard is. Je kunt dichterbij werken of een ander vervoersmiddel kiezen. Ga je normaal altijd met de auto, koop een keer een maandabonnement en ga met trein, bus of metro. Zo kan je van de verschillende vervoersmogelijkheden de voor en nadelen beleven en doorbreekt het je sleur.Heb je vaak last van files? Check dan regelmatig de FileMeldingen
  • Vakantie, files? Vertrek op een zondag ipv een zaterdag, of reis s’nachts. Eventueel een hotel onderweg om de reis in twee´┐Żn te breken?
 
Kijk kritisch naar jezelf en de bekijk of je iets met je vervoer wilt veranderen. Als jij bereid bent op deze manier naar je vervoersgedrag te kijken zal je misschien tot een oplossing komen. JE hoeft niet meteen te verhuizen, maar kijk even op een andere manier tegen je vervoer problematiek aan! Lees verder voor praktische tips en concrete uitwerkingen!

Koop hier:
- Allergie producten
- Eiwitpoeders
- Lichttherapie lampen

 Disclaimer Privacy